ZoiY hand cream met lupine extract

Een paar weken geleden maakte ik tijdens de SoloBioMooi bloggerborrel kennis met het merk ZoiY. ZoiY staat voor leven, plezier en liefde voor de natuur. Tijdens de borrel vertelden de twee oprichters van ZoiY alles over het ontstaan van en de gedachte achter het merk, dat was ontzettend leuk en interessant om te horen. De lijn bestaat op dit moment uit vier huidverzorgingsproducten, waarvan ik je vandaag de eerste laat zien: ZoiY hand cream.

ZoiY hand cream

Zoiy hand cream: het verhaal achter het merk

De verzorgingsproducten van ZoiY zijn rijk aan natuurlijke ingrediënten. Meer dan 98% van de werkstoffen heeft een natuurlijke oorsprong. Er worden geen dierlijke ingrediënten gebruikt en de producten zijn niet op dieren getest. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor vegetariërs en veganisten. Bovendien zijn de producten vrij van minerale oliën, soja en palm(pit)oliën, siliconen, PEG, parabenen, ethanolamines, propyleen glycol en MIT. De producten van ZoiY zijn dermatologisch als ‘zeer goed’ getest, waardoor ze zelfs geschikt zijn voor mensen met een gevoelige huid.

ZoiY hand cream

ZoiY hand cream

De producten van ZoiY zijn allemaal gebaseerd op lupine, hieronder lees je waarom:

Extract van de witte lupine stimuleert het aanmaken van vetzuren en eiwitten in de huid. Al jarenlang benut men lupine vanwege de voedende en verzorgende eigenschappen. Door het combineren van traditionele kruidenkennis met wetenschappelijk onderzoek en productontwikkeling hebben de ZoiY producten een unieke samenstelling met plantaardige lupine extracten, voedende plantaardige oliën en vitamine E. Hierdoor zijn de producten intens hydraterend, kalmerend en anti-ageing.

Daarnaast bevat ZoiY hand cream een aantal verzorgende en voedende ingrediënten als olijfolie, druivenpitolie, zoete amandelolie en sheaboter.

ZoiY hand cream

De producten van ZoiY zien er heel lief, zacht en vrouwelijk uit vind ik. Van de zachtgele verpakkingen met de roze bloemetjes, tot het materiaal wat zelfs zacht en aaibaar aanvoelt. De donkere houten dop vormt daarmee een mooi contrast, en versterkt het natuurlijke aspect van de producten. Ja, dit zijn producten die ik graag op mijn badkamer zie staan!

ZoiY hand cream

De tube ZoiY hand cream is keurig gesealed, zo zie ik het graag!

ZoiY hand cream

Hoewel ZoiY hand cream een vrij romige, volle textuur heeft, smeert ze gemakkelijk en snel uit en ‘weg’. Niet ‘weg’ in de zin van: “waar is mijn handcrème heen, ik voel geen verschil”, maar ‘weg’ in de zin van “mijn handen voelen zacht en gevoed aan, maar ik kan gewoon weer verder met het tikken van mijn blog”. Het verzorgende laagje wat ZoiY hand cream achterlaat, blijft lang aanwezig, ik voel echt de voedende en beschermende werking van de crème. Pas als ik mijn handen meerdere keren met water en zeep heb gewassen, is het tijd voor een nieuw laagje. Wat een heerlijke handcrème!

ZoiY hand cream

ZoiY hand cream heeft een subtiele, frisse bloemengeur die het product nog aangenamer in gebruik maakt, zonder overheersend te zijn. Ik ben heel kritisch op het gebied van handcrèmes, omdat zodra het kouder wordt, mijn handen heel gevoelig zijn voor droge plekken en kloven. En aan de andere kant heb ik een gruwelijke hekel aan handcrème waarbij je 10 minuten met je handen in de lucht moet zitten voor hij voldoende is ingetrokken. Maar ZoiY hand cream zou zomaar eens De Handcrème van de komende winter kunnen worden!

De producten van ZoiY zijn verkrijgbaar bij SoloBioMooi, De handcrème kost € 9,95 voor een tube van 60 ml. Mijn persoonlijke tip: koop er meteen twee, eentje voor thuis en eentje voor in je handtas 🙂

Dit artikel bevat product(en) die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld voor een review.

5 Comments on ZoiY hand cream met lupine extract

 1. mireille
  29 oktober 2015 at 10:28 (7 jaren ago)

  Ik verslind tubes handcrème in de winter.

  Beantwoorden
 2. Mariëlle
  29 oktober 2015 at 09:17 (7 jaren ago)

  Handcreme is nu onmisbaar als je het mij vraagt, deze lijkt me erg lekker!

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  29 oktober 2015 at 09:15 (7 jaren ago)

  Wat een leuke verpakking en de werking klinkt goed, prima voor deze tijd.

  Beantwoorden
 4. chucky1012
  29 oktober 2015 at 06:32 (7 jaren ago)

  Wat een fijne review!
  Klinkt erg goed.
  Ik was zo vaak mijn handen en dan is een goede handcréme als deze geen overbodige luxe.

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.