Zomerse douche-gels: Dove Go Fresh restore en Nivea Hawaii Flower & Oil

In de zomer gebruik ik qua verzorgingsproducten meestal andere geuren dan in de winter: waar ik in de winter voor warme, ‘comfy’ geuren ga, wil ik in de zomer juist wat frissere, fruitigere geuren. Als we op vakantie gaan, koop ik speciaal voor die vakantie een nieuwe geur douche-gel, zodat iedere keer als ik die douche-gel na de vakantie gebruik, ik het vakantiegevoel direct terugkrijg. Vandaag heb ik twee douche-gels voor jullie, die het zomerse gevoel als geen ander weten te vertalen: Dove Go Fresh restore met de geur van blauwe vijg en oranjebloesem, en Nivea Hawaii Flower & Oil, met de geur van Hawaii flower.

Dove Go Fresh restore

Dove Go Fresh restore douchegel

Dove Go Fresh restore douchegel heeft een frisse, beetje zoete geur van blauwe vijg en oranjebloesem, wat mij een ultiem zomergevoel geeft. Heerlijk om mee wakker te worden, maar ook om ’s avonds een lange warme zomerdag mee af te sluiten.

Dove Go Fresh restore

Ik had deze fles al een maand of twee in de badkamerkast staan, maar heb hem pas tevoorschijn gehaald toen de zomer echt begon. De unieke mix van NutriumMoistureTM zorgt ervoor dat je huid verzorgd en gevoed wordt. Volgens Dove is de Go Fresh restore douche-gel “een perfecte balans tussen frisheid en verzorging”, en daar kan ik me alleen maar bij aansluiten.

Dove Go Fresh restore

Dove Go Fresh restore douche-gel: de ingrediënten

Deze douche-gel van Dove bevat een aantal schuimvormende ingrediënten als SLS (op de tweede plaats in de lijst) en Cocamidopropyl Betaine, welke minder geschikt zijn voor de gevoelige huid. Als verzorgende ingrediënten zijn o.a. zonnebloemolie en glycerine aanwezig.

Dove Go Fresh restore

Dove Go Fresh restore is een dikke, crèmige douche-gel die ontzettend zacht aanvoelt op mijn huid. Zeker na een hele dag buiten (deels in de zon) geweest te zijn, voelt deze douche-gel als pure verwennerij op mijn huid. Mijn huid voelt na het douchen niet droog of trekkerig. Ook de geur doet zijn werk: na het douchen voel ik me letterlijk en figuurlijk verfrist.

Nivea Hawaii Flower & Oil

Nivea Hawaii Flower & Oil

Nivea Hawaii Flower & Oil is een douche-gel met een heel andere textuur, dit is een frisse gel met verzorgende olieparels, die tijdens het douchen verandert in een zacht schuim. Deze douche-gel heeft een frisse, bloemige geur, die van de Hawaii flower.

Nivea Hawaii Flower & Oil

Hier zie je duidelijk de verzorgende olieparels. Tijdens het douchen voel ik ze even op mijn huid, tot ze oplossen in het warme water. Ook de geur van Nivea Hawaii Flower & Oil is heerlijk verkwikkend.

Nivea Hawaii Flower & Oil

Nivea Hawaii Flower & Oil: de ingrediënten

Qua ingrediënten geldt ongeveer hetzelfde als bij de vorige douche-gel, met als belangrijk verschil dat aan de Nivea Hawaii Flower & Oil ook enkele parabenen zijn toegevoegd. Mensen met een gevoelige huid kunnen ook deze douche-gel dus beter laten staan. Ook hier zonnebloemolie en glycerine als verzorgende bestanddelen.

Nivea Hawaii Flower & Oil

Nivea Hawaii Flower & Oil heeft een vrij stevige gel-structuur, hij loopt dus niet direct van je huid af. Onder de douche verandert dit in een zacht schuim, wat mijn huid voelbaar verzorgt. Ook deze douche-gel levert geen trekkerige huid op na het douchen.

Ik kan geen keuze maken welke van deze twee douche-gels ik het lekkerst, het fijnst of het meest verzorgend vind, ik gebruik ze momenteel dan ook beide, afwisselend. Je vindt zowel de producten van Dove als van Nivea bij de bekende drogisterijen.

Wat is voor jou de ultieme zomergeur?

 

6 Comments on Zomerse douche-gels: Dove Go Fresh restore en Nivea Hawaii Flower & Oil

 1. Kim
  12 augustus 2013 at 15:22 (9 jaren ago)

  Mijn ultieme zomergeuren; kokos showergel van The Body Shop en Monoï de Tahiti showergel van Yves Rocher.

  De Dove Douchegel heb ik laatst in de winkel geroken, ik was zó teleurgesteld, zo uit de fles vond ik hem chemisch zoet, ik rook niets van vijg. Ik heb wel al vaak bij die van Nivea staan dralen. Maar nu ik lees dat hij niet geschikt is voor mensen met een gevoelige huid twijfel ik er wel heel erg over, dan kan ik hem denk ik beter overslaan.. Is de geur vergelijkbaar met Monoï de Tahiti Natasja?

  Beantwoorden
  • Natasja
   12 augustus 2013 at 18:43 (9 jaren ago)

   Nee, ik vind de geur van Monoï de Tahiti exotischer en zwoeler, die van Nivea is echt fris bloemig

   Beantwoorden
 2. Lisanne
  5 augustus 2013 at 20:02 (9 jaren ago)

  Ik heb diezelfde fles van Nivea, echt een lekkere zomer douchegel!

  Beantwoorden
 3. Marion
  5 augustus 2013 at 14:08 (9 jaren ago)

  Die van dove lijkt me een erg fijne geur!

  Beantwoorden
 4. Robin
  5 augustus 2013 at 13:24 (9 jaren ago)

  Die laatste lijkt me het fijnste 🙂

  Beantwoorden
 5. Vera
  5 augustus 2013 at 12:53 (9 jaren ago)

  Ik vind de Dove Restore ook héél lekker, die van Nivea ken ik niet, maa klinkt ook heel goed. Citrusgeuren vind ik ook lekker in de zomer.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.