Zomertest: Kruidvat zonproducten

Onlangs werden een aantal nieuwe Kruidvat zonproducten uitgebracht, naast het toch al behoorlijk uitgebreide assortiment. Maar nog steeds worden zonbeschermingsproducten iedere keer weer verbeterd. Zowel op het gebied van werking als textuur is er gewoon nog steeds veel ontwikkeling. Ik heb vier nieuwe producten getest, het weer leende zich daar de afgelopen weken uitstekend voor. Vandaag vertel ik je wat mijn persoonlijke musthaves zijn.

Kruidvat zonproductenKruidvat zonproducten

Kruidvat had al het grootste assortiment eigen merk zonproducten, maar doet daar dit jaar nog een schepje bovenop. De producten zijn uiteraard uitermate betaalbaar, zoals je van Kruidvat gewend bent. Maar op het gebied van zonbescherming wil ik geen concessies doen op het gebied van kwaliteit. Ik verbrand vrij snel, dus moet ik producten hebben die mijn huid goed beschermen. De tijd dat ik uren in de zon lag te bakken heb ik lang achter me, maar ik ben met Benthe natuurlijk vrij veel buiten. Gelukkig hadden we de afgelopen perfect weer om deze nieuwe Kruidvat zonproducten te testen!

Kruidvat zonproductenKruidvat Solait Sun Care Sun Spraygel Bronze SPF 30

Ik ben opgegroeid in een tijd waarin SPF4 zo’n beetje de norm was. Er was ook SPF8 of SPF12, maar de heersende tendens was toen dat je daarmee natuurlijk helemaal niet bruin werd. Inmiddels weten we heel veel beter, en zijn de SPF factoren flink opgeschroefd. Ik gebruik voor mijn lichaam minimaal SPF20, maar liever nog SPF30.

Kruidvat zonproductenDe Sunspray Gel SPF30 zit in een handzame flacon met spraydop, en brengt daardoor lekker makkelijk aan. De Gel biedt een directe bescherming tegen de zon en is waterresistent. Wat niet gelijk staat aan waterproof, dus als je de hele dag op het strand of rond het zwembad vertoeft, is het aan te raden om tussendoor wel een keer opnieuw te sprayen.

Kruidvat zonproductenIk weet inmiddels wel een beetje van ingrediënten in huidverzorgingsproducten, maar de ingrediënten van zonbeschermingsproducten blijven voor mij abracadabra. Er zitten enkele natuurlijke verzorgende ingrediënten in zoals Aloë Vera sap, glycerine en Walnootolie (wat mij dan meteen doet denken aan de Notenolie van vroeger, met SPF2: krokant korstje gegarandeerd 😉 ). Maar over de rest laat ik me niet uit, daar heb ik gewoon geen verstand van.

Kruidvat zonproductenDe flacon sprayt niet heel nauwkeurig, zoals je op de foto al een beetje ziet. Even opletten dus, als je jezelf wilt insmeren ‘s ochtends op de badkamer. De textuur zit tussen een milk en een gel in, en smeert lekker makkelijk uit, zonder een witte waas of plakkerig laagje achter te laten. De Sunspray Gel SPF30 uit het Kruidvat zonproducten assortiment heeft een heerlijke zomerse geur, een geur die echt bij dit soort producten past.

Kruidvat zonproductenHelaas…

Helaas voor mij bevat de Sunspray Gel dimethicone, en zo blijkt, de ‘verkeerde’ variant. Dit soort dimethicone legt op mijn huid een verstikkend laagje wat ervoor zorgt dat ik het de hele dag hartstikke warm heb. En dat is iets waarop ik in de zomer al helemaal niet zit te wachten. Jammer, want verder vind ik het een erg fijn product wat mijn huid bovendien uitstekend en langere tijd beschermt tegen de zon.

De Sun Spraygel Bronze SPF 30 kost € 6,99 voor 200 ml.

Kruidvat zonproductenKruidvat Solait Sun Care After Sun Dry Oil Spray

Een product waar ik wel erg blij van word, is de After Sun Dry Oil Spray uit het nieuwe assortiment van Kruidvat zonproducten. Hoe goed je je huid ook beschermt in de zon, na het zonnen is het altijd verstandig om een kalmerend, hydraterend product voor je huid te gebruiken. Zodat ze weer kan herstellen.

Kruidvat zonproductenDe After Sun Dry Oil Spray bevat onder andere Sheabutter, Soja olie en vitamine E, die ervoor zorgen dat je huid na het zonnen verzacht en gehydrateerd wordt, zodat ze weer soepel en comfortabel aanvoelt.

Kruidvat zonproductenDe After Sun Dry Oil Spray doseert lekker makkelijk dankzij de spraydop. De olie smeert makkelijk en goed uit en trekt ook weer vrij snel in mijn huid, een licht verzorgend laagje achterlatend.

Kruidvat zonproductenDe fijne gouden shimmertjes laten je gebruinde huid nog meer stralen, zonder een discobol-effect te veroorzaken. En ook hier maakt de heerlijke tropische geur het zomeravondfeestje compleet. Mooi voor wanneer je ‘s avonds nog op een terrasje wilt flaneren 🙂

De After Sun Dry Oil Spray kost € 4,99 voor 200 ml.

Kruidvat zonproductenKruidvat Solait Self Tan Bronzing Milk

De Self Tan Bronzing Milk is niet nieuw in het assortiment, maar aangezien ik deze nog nooit gebruikt had, vond ik het ook leuk om hem te testen. Een echte oldskool zelfbruiner zeg maar 🙂

Kruidvat zonproductenIk zou dolgraag willen weten welke ingrediënten nou verantwoordelijk zijn voor het bruinende effect, maar ook aan dit lijstje ga ik me niet wagen.

Kruidvat zonproductenDe Bronzing Milk heeft een lekker lichte textuur die zich goed laat verdelen en in de huid laat masseren. Hij heeft maar een minuut of vijf nodig om goed in te trekken, maar net als bij andere zelfbruiningsproducten moet je deze tijd echt wel in acht nemen. Anders geeft het product af aan je kleren, en dat is zonde. Klein minpuntje van de Bronzing Milk is de echte ‘zelfbruiner’ geur die het product heeft na verloop van tijd, wanneer de bruine kleur ontstaat zeg maar. Het resultaat is echter erg mooi, hij geeft mijn benen (ik gebruik altijd alleen op mijn benen een zelfbruiner, omdat die nauwelijks verkleuren van zichzelf) een heel mooie, natuurlijke bruine kleur:

Kruidvat zonproductenHet resultaat blijft ongeveer vier à vijf dagen, daarna vervaagt de bruine kleur weer. Ik vind het een heel fijne, lekker betaalbare zelfbruiner!

De Kruivat Solait Self Tan Bronzing Milk kost € 3,99 voor 200 ml.

Kruidvat zonproductenKruidvat Solait Self Tan Instant Self Tan Mousse

Een product wat wel nieuw is binnen het Self Tan assortiment is de Instant Self Tan Mousse. Deze geeft de huid direct een bruine kleur, je hoeft dus geen paar uur te wachten op je mooie bruine benen. Ook maakt dit het makkelijker om het product egaal te verdelen, omdat je precies ziet welke plekjes je nog vergeten bent in te smeren. Binnen 4 tot 6 uur ontwikkelt zich, net als bij andere zelfbruiners, de uiteindelijke kleur. En de kleurfilm spoel je weer van je huid. Ideaal voor wanneer je ‘s ochtends besluit om dat ene korte rokje aan te trekken, maar je benen wel een kleurtje mogen hebben.

Kruidvat zonproducten Kruidvat zonproductenHoewel de Instant Self Tan Bronzing Mousse ontzettend veelbelovend klinkt, ben ik over dit product het minst tevreden. Ik vind de textuur niet fijn om aan te brengen, hij vlekt behoorlijk op mijn huid. Nu wordt aangeraden om dit product met de (ook nieuwe) Self Tan Applicator Glove aan te brengen, maar aangezien ik die niet heb, heb ik dat ook niet kunnen testen. Waarschijnlijk lukt het met behulp van deze tool beter om de mousse mooi en gelijkmatig aan te brengen.

Kruidvat zonproductenMaar daarnaast is het effect voor mijn vrij lichte huid ook gewoon too much, deze Instant Self Tan Mousse geeft een behoorlijk intens resultaat. Voor mijn lichte huid houd ik het liever bij de Self Tan Bronzing Milk, die matcht veel beter.

De Instant Self Tan Mousse kost € 6,99 voor 200 ml.

Conclusie

Ik ben over het algemeen erg tevreden over de nieuwe Kruidvat Zonproducten. Alleen de Instant Self Tan Mousse is mij niet goed bevallen. En de Sunspray Gel SPF30 doet het op mijn huid niet zo goed, maar dat komt puur door mijn overgevoeligheid voor dimethicone. Je vindt deze producten in het speciale Zonproducten-schap bij de Kruidvat bij jou in de buurt, of online via de website. Heb jij je vakantiekoffer al gepakt?

Ik heb de producten in dit artikel ontvangen voor een review.

8 Comments on Zomertest: Kruidvat zonproducten

 1. Angela Schaaf-Verhoeven
  26 juni 2017 at 09:43 (2 jaar ago)

  Wat een mooie heldere reviews weer. Erg benieuwd geworden naar de aftersun. Ik vind een glimmerttje wel mooi. Vroeger was er van Nivea een prachtige bodylotion verkrijgbaar waar een mooie glitter inzat. Die vond ik altijd zo mooi op je benen. Maar ik ben hem nooit meer ergens tegengekomen.

  Vervelend je reactie op dimethicon. Lijkt mij heel naar zo’n niet ademende huid.

  De zelfbruin spray wil ik voor mijn melkflesjes ook wel uitproberen. Mooie betaalbare prijzen.
  Dank dat je ze liet zien.

  Beantwoorden
 2. Miranda
  25 juni 2017 at 16:11 (2 jaar ago)

  Kruidvat besteedt steeds meer aandacht aan de eigentijdse verpakkingen, dat vind ik een leuk pluspunt. Ik gebruik al jaren zonneproducten van Nivea, daar krijg ik geen zonne-allergie van. Deze producten van Kruidvat klinken ook erg goed 😎

  Beantwoorden
 3. Jolanda
  25 juni 2017 at 13:16 (2 jaar ago)

  Jammer van de mousse zeg. Hier had ik wel veel van verwacht. De aftersun klinkt heel erg fijn.

  Beantwoorden
 4. Mariëlle
  25 juni 2017 at 11:52 (2 jaar ago)

  Jammer dat niet alles bevalt! Wel leuk dat er zoveel keus is 🙂

  Beantwoorden
 5. Amy
  25 juni 2017 at 10:37 (2 jaar ago)

  Ik vind het ook allemaal best fijne producten! Ik moet zeggen dat de mousse inderdaad beter en vlekkeloos aanbrengt als je zo’n handschoen gebruikt

  Beantwoorden
 6. Cindy
  25 juni 2017 at 10:30 (2 jaar ago)

  De aftersun spray klinkt wel fijn.
  Die selftanning moussse moet je inderdaad met een speciale handschoen gebruiken. Hij schijnt erg goed te zijn. Intense kleur, maar dat is wat ik zelf wel zoek in een zelfbruiner. Heb er 1 van Bondi Sands, bevalt erg goed. Maar wil deze van KV ook een keer gaan proberen.

  Beantwoorden
 7. chucky1012
  25 juni 2017 at 07:59 (2 jaar ago)

  Helaas kan niet altijd alles goed zijn.
  Maar het product waar jij het nog warmer van kreeg lijkt me niet fijn.
  Naar de olie ben erg benieuwd en hou graag zomers van een glanzend resultaat.

  Xoxo

  Beantwoorden
 8. marije
  25 juni 2017 at 07:09 (2 jaar ago)

  Jammer dat er twee producten tussen zaten die het niet helemaal waren. Ben wel erg benieuwd naar de after sun

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.