Zuivere Zeep: ambachtelijke zeep uit Brabant

Verse, handgemaakte zeep: ik kan er geen genoeg van krijgen. Het liefst zou ik mijn hele lade met voorraad doucheproducten in één keer wegdoen, en er een mooie voorraad verse zeep voor terug nemen. Maar ja, dat is natuurlijk niet echt duurzaam. Toen ik een paar weken geleden bij de kersenboer was, zag ik daar opeens een heel interessant hoekje. Het bleek om was- en verzorgingsproducten van Zuivere Zeep te gaan, een klein bedrijfje uit West-Brabant. Ik heb er inmiddels meerdere stukken zeep van opgemaakt, dus de hoogste tijd om jullie er ook wat over te vertellen!

Zuivere Zeep

Zuivere Zeep

Zuivere Zeep is een bedrijf wat 100% natuurzuivere was-, schoonmaak- en verzorgingsproducten maakt. Wasmiddel, wasverzachter, allesreiniger, handzeep, deodorant en zelfs tandpasta. En dus handgemaakte zeep, in verschillende geuren. De andere producten ga ik zeker ook nog eens proberen, maar ik begon met de zeep. Inmiddels ben ik volgens mij al aan mijn vierde stuk begonnen, ze bevallen dus goed!

De zepen zijn verkrijgbaar in verschillende geuren. Allemaal zijn ze gemaakt van natuurlijke, duurzame ingrediënten, met natuurlijke kleurstoffen. De zepen van Zuivere Zeep worden gemaakt volgens de ambachtelijke methode.

Zuivere Zeep

Havermout & Honing zeep

Ik houd van havermout en honing. Niet alleen om te eten 😉 Maar ook in verzorgingsproducten, het heeft altijd zo’n heerlijk zachte, zoete geur. De geuren van de zepen worden gevormd door natuurlijke etherische oliën die niet alleen lekker, maar ook heilzaam zijn. Ik zeg het niet voor niets zo vaak, dat de geuren van verzorgingsproducten voor mij echt een toegevoegde waarde zijn. Mits ze lekker zijn natuurlijk 😉

De Havermout & Honing zeep heeft een heel zachte, subtiele geur. Het is een zachte scrubzeep voor het gezicht, maar ik gebruik hem ook voor mijn lichaam.

De ingrediënten van de zepen zijn veelal hetzelfde: Kokosolie, Olijfolie, Cacaoboter, water, loogkristallen en natuurlijke kleurstoffen. In deze zeep zitten ook scrubstukjes. Ik vermoed havermout, gezien de naam van de zeep. Dit staat echter niet op het etiket vermeld. Dat is voor mij een klein puntje van kritiek: de etiketten die voor alle soorten zeep hetzelfde zijn, waarbij met pen de etherische olie vermeld wordt. Maar in het geval van deze zeep zit er dus echt meer in dan vermeld staat. Juist bij een ambachtelijk, natuurlijk product als dit vind ik het belangrijk om volledig transparant over de ingrediënten te zijn, en gewoon te vertellen wat er precies in zit.

Ander puntje van kritiek is de plastic verpakking, maar ik heb begrepen dat hier al aan gewerkt wordt. Op dit moment is hiervoor gekozen uit hygiënisch oogpunt, maar er wordt hard naar een duurzamer alternatief gezocht.

Zuivere Zeep

Sinaasappel zeep

Mijn absolute favoriet van de Zuivere Zeep zepen die ik tot dusver geprobeerd heb, is de Sinaasappel Zeep. Deze is geschikt voor handen, lichaam, haar en hoofdhuid.

Ik gebruik de zepen van Zuivere Zeep onder de douche, om mezelf te wassen, maar ook als scheerzeep. De zepen geven een heerlijk zacht en romig schuim, het voelt echt luxe en comfortabel aan op mijn huid.

In het geval van de Sinaasappel Zeep is wortelsap verantwoordelijk voor de mooie oranje kleur.

De heerlijke fruitige geur van sinaasappel is geweldig om mijn dag mee te beginnen. Ieder spoortje van een ochtendhumeur spoelt hiermee direct door het doucheputje.

Ook deze zeep is heerlijk romig en zacht, wat niet zo gek is aangezien de zepen continu vers worden gemaakt.

Alle zepen van Zuivere Zeep kosten € 6,00 per stuk, je vindt ze op deze pagina.

Helaas zijn de producten van Zuivere Zeep (op dit moment) maar beperkt verkrijgbaar, je vindt ze o.a. in de Boerderijwinkel By Voobraak in Oud Gastel. In de regio Roosendaal, Halderberge, Bergen op zoom, Goeree-Overflakkee, Moerdijk, Steenbergen en Tholen kunnen bestellingen bezorgd worden. Meer informatie hierover vind je op de website. Buiten de aangegeven regio’s kan wel in overleg zeep opgestuurd worden.

3 Comments on Zuivere Zeep: ambachtelijke zeep uit Brabant

 1. Ria
  22 september 2021 at 10:10 (11 maanden ago)

  Ga ook overschakelen Afgelopen weekend zeep gekocht van een lama-ranch uit de Streek. Misschien begin ik ze in de toekomst ook zelf te maken…

  Beantwoorden
 2. Neeltje
  19 september 2021 at 12:01 (11 maanden ago)

  Oh wat is (natuurlijke) zeep heerlijk. Ook hier vind je door het huis heen diverse stukken.

  Beantwoorden
 3. Miranda Aerts
  19 september 2021 at 11:35 (11 maanden ago)

  Dat klinkt heerlijk, vooral die met sinaasappel! 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.